Maan en Schrijven

Schrijven vanuit je hart is je hart horen kloppen.
Schrijven is bewust onder woorden brengen wat jou bezighoudt, jij intuïtief voelt, jij ervaart, jij kiest en besluit.
Schrijven op een creatieve en reflectieve wijze is als een deur die je opent naar nieuwe wegen.
Schrijvend meeliften op de energie van de maan, laat je gericht onderzoeken en vinden.
De maan is er altijd, zij draait rustig haar ‘rondje’ en leert je te vertrouwen op alle processen en dat jij de regie hebt over jouw leven.
De Maan geeft je thema’s om verder en dieper te gaan.
De Maan leert je te kijken, te luisteren, te verwerken, te accepteren, te bedanken en door te stappen naar een volgend, nieuw moment in je leven.

Creatief en Reflectief Schrijven

Dagboek schrijven is fijn. Het was een vorm van schrijven waarin ik me kwijt kon, dacht ik. Tot ik het reflectief schrijven ontdekte via mijn opleiding als supervisor. Met een lijstje vragen bij de 5 stappen van de leercirkel van Korthagen, kreeg ik de kans me te verdiepen in mijn eigen handelen en mijn verwachtingen te verwoorden, te experimenteren met nieuwe gedachten en het leren van andere gedragspatronen. In mijn werk zie ik dat deze manier van schrijven processen zichtbaar maakt en in beweging zet. Het creatieve schrijven, via bijvoorbeeld dichtvormen, monologen, dialogen en sprookjes, geeft een speelse draai aan het reflecteren. Het creatief schrijven kan je verrassen, wakker schudden, je mond open laten vallen, je laten lachen en huilen. Door de emotionele verbinding die je maakt in je schrijven, raakt het aan een diepere laag.

 

Maan

Als een vast gegeven draaien de maan en de zon om de aarde. De zon verlicht de maan, de maan weerkaatst het licht terug en straalt haar stralen licht naar de aarde. Elke dag, elke maan, een heel jaar rond. Op de aarde ervaren wij dagelijks een ochtend, middag, avond en nacht. Door het jaar heen zien we hetzelfde ritme als in een dag, een lente, een zomer, een herfst en een winter, de 4 seizoenen. Deze cyclussen zie je in alles terug, in de natuur, in het dierenrijk en in ons eigen leven. Wanneer je weer dichter bij de fases van de maan en de daarbij bijhorende thema’s gaat leven, lift je mee met de energie van de cyclus.
Er zijn 12 manen, soms een 13de maan en eenmaal in de 2 ½ jaar een blauwe maan. Elke maan heeft haar eigen thema’s, die je als een spiegel terugziet in de natuur. Voor het Christendom en andere grote geloven zich over de aarde verspreidde, leefde men met de natuur en wist men hoe te leven door de maan in de gaten te houden. Er zijn vele stromingen die heel veel informatie bezitten over ‘het leven met de maan’. Ik heb me verdiept in de maangedachtengoed van ‘De 13 Oorspronkelijke Clanmoeders’, de Europese en Keltische maangedachtengoed.

 

Maan en Schrijven

Als coach die houdt van simpele, effectieve, diep doorwerkende methodes, ben ik mijn ontdekkingen en ervaringen rond ‘het leven met de maan’ gaan verwerken in het Schrijf Café op La Palma en binnen coachtrajecten.

De combinatie van Schrijven en Maan heb ik een plek gegeven in de besloten facebook pagina ‘Maan in Zonlicht, schrijvend meeliften op de energie van de maan’. Je hoeft geen enkele schrijfervaring te hebben om mee te schrijven in mijn schrijfprogramma's.

Instagram

Elke ochtend schrijf ik een Elfje! Zo houd ik mijn eigen thema's en die van de maan bewust met elkaar in contact. Op in stagram plaats ik elke week een paar van deze Elfjes. Wil je ze volgen? Klik dan hier!

Wil je meer weten over wat Maan in Zonlicht en Animoso voor jou kan betekenen, neem dan hier contact met mij op.

Aanmelden nieuwsbrief