De Maan en Ik

Vanaf het moment dat ik woon en werk op La Palma heeft de maan mij begeleid en ondersteunt. Nachten lang zat ik buiten en volgde haar weg. Ik ontwikkelde naast de reguliere coachweken ook intensieve maanweken.

In 2011 merkte ik de effecten van de crisis die startte in 2008. Deze crisis had effect op de keuzes die mensen maakten waar ze hun geld in gingen investeren. De keuze om aan jezelf en jouw situatie te werken had voor velen minder prioriteit. Dit merkte ik aan de aanmeldingen voor een coachweek op La Palma. Ik moest mijn energie gaan verleggen en andere inkomstenbronnen vinden. Dit lukte, ...

alleen de maan verdween een beetje uit het zicht, maar niet uit het oog en mijn hart.

Ontstaan van Maan in Zonlicht

De maan is zo aanwezig op La Palma, mede omdat er nauwelijks lichtvervuiling is, zeker op de plek waar ik woon, waar geen straatlantaarns zijn. De luchten zijn de meeste nachten van het jaar helder, vol sterren en de zichtbare Melkweg. Overdag is de lucht zo blauw en zonder wolken, dat je ‘overal’ de witte maan ziet.
Het succes van het Schrijf Café op La Palma bracht mij op het idee om een workshop te ontwikkelen ‘Schrijven bij de invloed van de maan’. Dit was de eerste stap op weg naar Maan in Zonlicht. Een jaar lang schreven op twee plaatsen op La Palma mensen bij de thema’s van de maan. De eerste stap was gezet en heeft uiteindelijk geleid tot de besloten facebookpagina ‘Maan in Zonlicht, schrijvend meeliften op de energie van de maan’.
Waarom dan niet ook de maanweken weer ‘van stal halen’? Definitief nemen de maanweken nu een plek in, in het aanbod van Maan in Zonlicht.

 

Voor wie

Steeds meer mensen realiseren zich dat onze levensstijl heel ver verwijderd is van de natuur en een levensritme dat leefbaar is. Steeds meer zie je de belangstelling terugkomen voor oude waarden, gezonder leven, dichter bij de natuur leven. Voor deze mensen is Maan in Zonlicht of een eerste stap, of een stap verder zetten op de weg die ze aan het inslaan zijn, of een al bekende weg die ze bewandelen richting het dichter leven bij de natuur en een natuurlijker levensritme.
Omdat ik een mens en coach ben die zich afstemt op de mens die voor haar staat, gaat het mij om: wat wil jij nu, waar kom jij nu door in beweging en wat past nu bij jou om volgende stappen te gaan zetten. Waar jouw startpunt ook is, het is de jouwe en ik stem me daarop af.
Het antwoord mag duidelijk zijn, Maan in Zonlicht is voor diegene die open staat voor de wijsheid, de spiegel en leermeester(es) die de natuur voor ons kan zijn.

Ik als mens en coach

Binnen Maan en Zonlicht zal ik meer benoemen en gebruik maken van de opleiding die ik heb gevolgd tot priesteres en de kennis die ik opgedaan heb in rituelen en mijn eigen onderzoeken. Als zeer aards levend mens, met beide voeten stevig op de aarde, weet ik dat er meer is dan wat wij zichtbaar ervaren.

Voor mijn inwijding tot priesteres ben ik enkele dagen alleen in de natuur geweest. Toen ik de Vision Quest uitkwam, cirkelden er gieren boven mijn hoofd. Gieren zijn de opruimers en schoonmakers van ‘rotzooi’, tot op het bot. De aanwezigheid van de Gier bevestigde de boodschap die ik in de Vision Quest had ontvangen: Het is mijn 'taak' en 'mijn kracht' in het leven om samen met mensen hun ‘rotzooi’ op te ruimen en de weg die bij hen hoort te zoeken, te vinden en te gaan bewandelen.

Binnen Maan en Zonlicht en zeker in de Maanweken zal ik dat wat ik geleerd heb als priesteres en de meer sjamanistische werkvormen zichtbaar en voelbaar een plek geven.

Aanmelden nieuwsbrief